Kincskereső 2021/22 2. feladat

„Zalai Kincskereső” I. forduló

 

II. Feladat

 

A műemlékem.hu portál a civil örökségvédelem sokszínű internetes felülete, amelynek egyik célja, hogy interaktív formában bárki hozzájárulhasson a műemlékekkel kapcsolatos nyilvánosság fenntartásához. Kirándulási kalauz, hiszen segítségükkel szó szerint sem téved el a történelmi épületek világában. Emellett fontos információs forrás is, hiszen adatbázisai egyedülállóak, csakúgy mint magazinjuk, vagy éppen a Közkincs-kereső című rádióműsor hangarchívuma. Tematikus fotópályázatai – immár Képmutató címen – 2008 óta folyamatosan kínálnak megjelenési lehetőséget azoknak, akik túl akarnak lépni a puszta megörökítés világán.

 

Feladat:

A feladatért kapott kóddal a „szarvas” 3 darabjához jutsz hozzá és 30 pontot kaphattok.

Kiegészítés:

  • bárhonnan választhatsz objektumot, ahova el tudsz menni. Lehet a saját településeden is.

 

  • általános iskolásoknak nem kötelező az oldalon való regisztráció és jelentés feltöltése. A feladatot teljesíthetik úgy is, hogy az oldalon látottakhoz hasonló jelentést küldik be megoldásként.

 

  • Ha egy műemléket korábban már felmért egy játékos, vagyis már ismertek a koordinátái, az ismételt állapotjelentéshez nem szükséges GPS-képernyőt ábrázoló fotó. A játékosnak ekkor a bejelentkező oldalról letölthető, papírra kinyomtatott, vagy felírt, vagy elektronikus eszköz kijelzőjén (pl. mobiltelefon) jól láthatóan feltüntetett napi kódot kell lefényképeznie a műemlék előtt.

 

 l1  l2  l3 A vetélkedő az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával (HF/532/2020) valósul meg.