Miklósfai kerekrépa

Paradicsomos kerekrépaleves 6 személyre Hozzávalók: 1 füstölt sertéscsülök, 1 kg savanyított kerekrépa, zsír, 3 evőkanál liszt, 1 l paradicsomlé, 1 kk piros paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors ízlés szerint Az előre beáztatott húsokat feltesszük főzni, majd ha félig megfőtt, félretesszük, felkockázzuk. A savanyú répát többszöri átmosás után a füstölt lében elkedjük főzni, majd elkészülte előtt hozzáadjuk a füstölt húst és főzzük tovább. A felhevített zsírban félig megpiríjuk a lisztet, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, megszórjuk piros paprikával, és a a fele paradicsomlével fölengedjük. Csomómentesre keverjük, felfőzzük és a répalevesre öntjük. Hozzáöntjük a megmaradt paradicsomlevet, beletesszük a babérlevelet és így főzzük tovább annyi nideig, hogy a rántás és a paradicsom jól belefőjön a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Külön elkészített pörkölttel gazdagíthatjuk, amit a főtt hússal egyszerre adunk hozzá.