Zalai Kincskereső 2019. – I. forduló feladatai

Türjei Szt. László legenda
Zalai Kincskereső 2018/19
2018-12-01
160_80_molino_nyomda
Zalai Kincskereső – I. forduló – Végeredmény
2019-01-31

Zalai Kincskereső 2019. – I. forduló feladatai

Türjei Szt. László legenda

Kedves Diákok és segítő Pedagógusok!

A Zala Megyei Önkormányzat az Agrárminisztérium – Hungarikum Bizottság HUNG-2018 – a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt nyertes pályázata alapján meghirdetett – „Zalai Kincskereső”  című felhívásra küldött jelentkezések alapján mellékelten küldjük az I. forduló feladatait.

 A megyei első fordulóban értéktesztet kell a csapatoknak kitölteni, valamint a Hungarikum törvény szerinti kategóriák figyelembevételével helyi értékeket felkutatni. Ezen felül a csapatoknak egy (pl. telefonnal) készített kisfilmet kell elkészíteniük. A feladatokat elektronikus úton kell beküldeniük 2019.01.03-2019.01.25. között.

A feladatlap elektronikusan vagy papír alapon is kitölthető. Utóbbi esetben szkennelve kell pdf formátumban megküldeni, ügyelve az olvashatóságra. Mindez vonatkozik az egyéb mellékletekre, külön feladatokra is. A képeket jpg formátumban kérjük.

Az értékelés során plusz pontok nélkül az I. fejezet kérdéseire 24 pont, a II. fejezet kérdéseire 78 pont, míg a III. fejezet feladataira 100 pont kapható. Plusz pontokkal a feladatokkal elérhető maximális pontszám: 300 pont.

 Köszönjük a nemzeti értékeinkre fordított időt és munkát, találkozzunk a legjobbakkal a II. fordulóban! Az első forduló eredményeit 2019. február 4-én (hétfőn) tesszük közzé az ertektar.zala.hu oldalon.

A feladatokhoz jó munkát kíván a

Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Értéktár Bizottság.

Feladatlap: Feladatok (doc)  Feladatok (pdf)  Javaslatok benyújtása feladathoz adatlap

 

* II. 8. i) helyesen: Béke sztupa, Zalaszántó